כן, ברוך השם, באפשרותנו להכין פשטידת חלבון ביצה דיאטטית.
אז נתחיל:
1. הכנת החומרים: תצטרכו חמישה חלבונים מביצים גדולות, שלושה קישואים בינוניים, רבע כוס שמיר קצוץ, שלושה עגבניות קטנות, שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
2. חממו את התנור ל-180 מעלות.
3. בקערה, הכניסו את החלבונים, הוסיפו מלח ופלפל לטעם, וניזוזו עם מטרפה עד שהתערובת נהיה חצי קצפתית.
4. קלפו וקצצו את הקישואים לקוביות קטנות. חתכו את העגבניות לרבעים. קצצו את השמיר.
5. במחבת גדולה, חממו שתי כפות שמן זית. הוסיפו את הקישואים, העגבניות והשמיר וערבבו עד שהירקות רכים.
6. יצקו את החלבונים המוכנים על הירקות במחבת.
7. שימו את המחבת בתנור שחומם ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת צבע זהוב.
8. הסירו מהתנור והניחו להתקרר לפני ההגשה.
אז הנה לכם מתכון דיאטטי טעים ומזין שמשתמש בחלבוני הביצה.