הכרובית היא ירק מזין ונמוך בקלוריות, המתאים במיוחד לתזונה בריאה ודיאטטית. אם אתם מחפשים מתכונים בריאים ומגוונים, כרובית דיאטטית היא דרך מצוינת להגוון את התזונה שלכם. הנה איך להכין אותה:
תחילה, קחו כרובית קטנה ונקייה וחתכו אותה לשניים. את החצי האחד חתכו לקילופים דקים (אם תרצו, תוכלו להשאיר קילופים גסים כדי להוסיף טעם).
לאחר מכן, הכנו תערובת מרינדת משני כפות שמן זית, כף של עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו ובזיליקום), רבע כף של מלח וקמצוץ פלפל שחור.
מרחו את המרינדה על חצי הכרובית ושימו אותה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות תוך כדי שמירה על היבש של הכרובית. השאירו את הכרובית בתנור כ-20 דקות או עד שהיא הופכת לרכה.
בזמן שהכרובית מתבשלת, הכנו את הרוטב: ערבבו שני כוסות של יוגורט טבע, כף של חרדל, שני כפות של דיל טרי קצוץ, רבע כף של מלח וקמצוץ פלפל שחור. הרוטב ישמש כתוספת לכרובית.
כאשר הכרובית מוכנה, הוציאו אותה מהתנור ומרחו עליה את הרוטב. שרתו את הכרובית חמה עם סלט ירוק עשיר. בתיאבון!