הפטריות פורטובלו הן אחד המרכיבים המועדפים בדיאטה בזכות תוכנם הנמוך של שומן וקלוריות, והעובדה שהן מספקות תחושת שובע.
ניתן להכין פטריות פורטובלו כקינוח טעים ובריא, ואפשר גם להשתמש בהן כתחליף לבשר במתכונים שונים. הנה מתכון פשוט לפטריות פורטובלו.
תצטרכו:
4 פטריות פורטובלו
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
חצי תפוח קלוי
אופן ההכנה:
נערך את התנור לחימום מראש על 180 מעלות צלזיוס.
מניקים את הפטריות מחומרים מיותרים ומניחים אותן בתוך מחבת או תנור.
מהכינים שמן שום על ידי שילוב השמן והשום ומריחים את הפטריות בשמן.
מתבלים את הפטריות במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופים את הפטריות במשך 20-25 דקות או עד שהן מתרככות.
לסיום, מניחים קצת תפוח קלוי מעל הפטריות.
המתכון הזה מספק תחליף מצוין לבשר, והוא גם מהווה מנה משביעה וטעימה שניתן להכין בקלות. תהליך האפייה של הפטריות מגביר את הטעם שלהן ונותן להן מרקם נעים.
בתיאבון!