עמרנת היא דגנית עתיקה שמכילה רכיבים תזונתיים מרשימים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. בנוסף, היא גם טבעונית וללא גלוטן, ולכן מתאימה למגוון רחב של דיאטות. הנה מתכון לסלט עמרנת בריא:
כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 30 דקות
רכיבים:
- כוס עמרנת
- 2 כוסות מים
- מלח לפי טעם
- קישוא
- חצי כוס חרדל ירוק
- חצי כוס עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפות שמן זית
- מנת נענע טרי
אופן ההכנה:
1. מבשלים את העמרנת במים עם מעט מלח למשך 20 דקות או עד שהיא רכה.
2. מניחים את העמרנת המבושלת בקערה גדולה ומוסיפים את הקישוא, החרדל הירוק, העגבניות שרי והנענע.
3. מניחים את שמן הזית מעל לסלט ומערבבים היטב.
4. מתקנים טעמים ומגישים את הסלט קר או בחום החדר. אפשר לשמור את הסלט במקרר למשך מספר ימים.
בתיאבון!