היוגורט היווני הוא אופציה מעולה לארוחת בוקר בריאה או כחטיף בין הארוחות. הוא מכיל פחות סוכר מהיוגורטים רגילים ומכיל יותר חלבון, מה שהופך אותו לאידיאלי לאנשים שמנסים להרזות או לשמור על משקלם. נספר כיצד ניתן להכין מתכון ליוגורט יווני דיאטטי.
ראשית, תצטרך לרכוש חלב תנור 0% שומן. תצטרך גם כמה גרמים של חיידקים מיוחדים ליוגורט (ניתן לרכוש בחנויות בריאות).
תחילה, תוסיף לסיר מים וחלב. תחמם את החלב עד שהוא מגיע ל- 42 מעלות צלזיוס. לאחר מכן, תוסיף את החיידקים לחלב.
אתה יכול להשאיר את החלב עם החיידקים בסיר ולכסות אותו, או להעביר אותו לצנצנת חרוזין עם מכסה.
תשאיר את החלב להתיישש במשך 8-12 שעות בחום החדר, כאשר החום מסייע בפרחת החיידקים.
לאחר סיום התהליך, תסננת את היוגורט במשך כמה שעות עד שתגיע לטקסטורה הרצויה.
אפשר לשמור את היוגורט שנותר במקרר עד שבוע.
כדי להוסיף טעם ליוגורט, אפשר להוסיף תוספות בריאות כמו פירות או דחיסת וניל. בהצלחה!