עוגת שיפון היא עוגה קלה ופופולרית, עשויה מחלבונים מוכתים שהופכים את העוגה להיות קלילה וספוגית. הנה השלבים להכנתה:
1. תתחילו בפיצול הביצים לחלמונים וחלבונים, ושימו לב לא להשאיר שום עקבי חלמון בחלבונים.
2. מניחים את החלבונים בקערה נפה ומכתים אותם עם מיקסר עד שהם מתחילים להקציף.
3. מוסיפים לחלבונים קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, מלח ואבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים שמן צמחי, מים, תמצית וניל וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, מבלי להפסיק לערבב.
6. מעבירים את התערובת לתוך תבנית עגולה משומרת.
7. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-325 מעלות פרנהייט (165 מעלות צלזיוס) במשך כ-55 דקות, או עד שהעוגה זהובה.
8. לאחר שהעוגה מוכנה, מפנים אותה מהתנור ומניחים אותה להתקרר.
9. כאשר העוגה קרה לחלוטין, מניחים סכין עגולה מסביב לקירות התבנית ומניחים את העוגה בפלטה.
העוגה מוכנה להגשה!