הנה מתכון פשוט להכנת עוגת פרח הדובדבן:
ראשית, הכינו את העוגה. נדרשים לכך 200 גרם קמח, 200 גרם סוכר, 4 ביצים, 200 גרם חמאה, כף קקאו, חצי כוס חלב וכף של סודה לשתייה. הכינו את שלב הערבוב: מניחים בקערה את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, החלב, הקקאו ואת סודת השתייה. מערבבים היטב ואז מניחים את התערובת בתוך תבנית משומנת. אופים במשך 45 דקות בחום של 180 מעלות.
במהלך האפייה, הכינו את הקרם. לכך נדרשים 200 מ'ל שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולית לבנה ושני חצי כפות של תמצית וניל. מחממים את השמנת בסיר עד לרתיחה, מוסיפים את השוקולית והוניל ומערביבים עד שהתערובת חלקה.
לאחר שהעוגה מוכנה, מניחים עליה את הקרם ומניחים את העוגה במקרר למשך שעתיים. לבסוף, מכינים את הקישוט: נדרשים לכך פרחי דובדבן ממרציפן, קינוח של שוקולית לבנה וקינוח של סוכר ורוד. מניחים את הפרחים על העוגה, מניחים הקינוח של שוקולית לבנה והסוכר הורוד. והנה לכם עוגת פרח הדובדבן שלכם.