העוגת ויקטוריה ספוג היא קלאסיקה בריטית שנקראת על שמה של מלכת ויקטוריה. היא מאוד פשוטה להכנה וכוללת שתי שכבות עוגה קלה ורכה, ביניהן ממרח ריבת דובדבן וקרם חמאה.
אז, איך מכינים עוגת ויקטוריה ספוג? הנה המתכון:
ראשית, תצטרכו את החומרים הבאים: 200 גרם קמח, 200 גרם סוכר, 200 גרם חמאה, 4 ביצים, כף קקאו בפודרה, כף תמצית וניל, 200 גרם ריבת דובדבן ו-150 גרם חמאת קקאו.
התחילו בחימום התנור ל-180 מעלות.
בקערה, טרפו את החמאה והסוכר עד שהתערובת תהיה קרמית. הוסיפו את הביצים, אחת אחת, תוך שמירה על טירוף מתמיד.
הוסיפו את הקמח, הקקאו ותמצית הווניל וערבבו עד שהתערובת מתאחדת.
שפכו את התערובת לתוך תבנית עגולה משומנת ואפו במשך 25 דקות.
לאחר שהעוגה מוכנה, הוסיפו את ריבת הדובדבן והחמאת הקקאו בין שתי השכבות.
סיימו עם קישוט סוכר דק והעוגה מוכנה להגשה.