העוגת רד ולווט היא מתוק קלאסי במטבח האמריקאי, והיא מפתיעה בטעמה המיוחד ובמראה המרהיב. הנה חלק מההוראות להכנתה:
לכנה את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מניחים 2 וחצי כוסות קמח, חצי כוס קקאו איכותי, כף תרכיז סודה לשתייה, חצי כף קינמון ומעט מלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
בקערה נוספת, מניחים כוס חלב, כוס סוכר, 2 ביצים, חצי כוס שמן, כף חומץ וכף תמצית וניל. מערבבים היטב.
מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים כ-2 כפות מאכל של צבע מאכל אדום וממשיכים לערבב.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ומניחים בה את התערובת. אופים בתנור למשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת.
לאחר שהעוגה מוכנה, מניחים אותה להתקרר ומכינים את הקרמצ'יז: בקערה מערבבים 200 גרם גבינת קרם, חצי כוס סוכר ו-2 כפות מאכל של תמצית וניל. מניחים את הקרמצ'יז על העוגה ומגישים בפינוק.
תהליך ההכנה מצריך קצת זמן וסבלנות, אך התוצאה שווה את המאמץ. תיהנו!