הבאסבוסה היא עוגה מזרחית שמקורה במטבח הערבי, והיא מוכרת בעיקר באזורים בהם יש קהל מוצא ערבי. הנה מתכון פשוט להכנת באסבוסה בבית:
ערכי המצרכים:
1. 2 כוסות סולת קוקוס.
2. 2 כוסות סולת חטיף.
3. כוס שמן.
4. כוס סוכר.
5. 2 כוסות מים.
6. 2 כוסות חלב.
7. כף קינמון.
8. כמה שבבות שקדים קלויים לקישוט.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
2. שמים בתוך תבנית משומנת ומניחים את השקדים על המשטח.
3. מניחים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות.
4. לאחר שהעוגה מוכנה, משקים אותה בסירופ סוכר מרותח (המורכב מ-2 כוסות סוכר, כוס מים ומנת לימון).
5. מניחים את העוגה להתקרר ומגישים. בתיאבון!