הנה מתכון פשוט ומדהים לעוגת אקלר שתהפוך להיט בכל אירוע:
חומרים:
לבצק: 1 כוס מים, חצי כוס שמן, 1 כוס קמח, 4 ביצים.
לקרם: 2 קופסאות שמנת מתוקה, 2 קופסאות חלב מרוכז ממותק.
לציפוי: 200 גרם שוקולית מרירה, חצי כוס שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מרתיחים מים ושמן, מוסיפים קמח ומערבבים מהר עד שהתערובת מתייצבת לכדור. מכבים את האש ומוסיפים ביצים אחת אחת, תוך ערבוב מהיר.
2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזילים פסים לאורך תבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
3. מכינים את הקרם: מערבבים את כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה. ממרחים על כל שכבת הבצק.
4. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולית במיקרוגל ומערבבים אותה עם השמנת. מניחים על הקרם.
5. מניחים את העוגה במקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה. בתיאבון!