עוגת הטירמיסו היא אחת העוגות האיטלקיות המוכרות ביותר, המשלבת שוקולית, קפה וקרם משקה. הנה מתכון להכנתה:
למתכון יהיו צורך בחומרים הבאים:
250 גרם מאסקרפונה, 3 ביצים, 75 גרם סוכר, 200 גרם ביסקוויטים לספרסו, כוס קפה אספרסו, 50 גרם שוקולית מרירה איכותית, 2 כפות אמרטו או רום.
את השוקולית כדאי לטרוף לפני ההכנה ולהקפיא.
להכנת הקרם, יש להפריד בין החלמונים לבין החלבונים. לשים את החלמונים והסוכר בקערה ולערבב עד שמגיעים לקצף. להוסיף את המאסקרפונה ולהמשיך לערבב. לשים את החלבונים בקערה נפה ולהקציף, אז להוסיף אותם לתערובת המאסקרפונה.
לשקוע את הביסקוויטים בקפה ולשים אותם בתחתית מסילת העוגה. מעל הביסקוויטים, לשים שכבת מהקרם שהכנו. על הקרם, לשים שכבה של שוקולית מגוררת. לחזור על הפעולה עד שהמסילה מתמלאת. העוגה צריכה להישאר במקרר לפחות שש שעות לפני ההגשה.
עוגת הטירמיסו היא עוגה נהדרת שמתאימה לכל אירוע והיא בטוח תשאיר רושם.