עוגת רום היא מתכון קלאסי שמתאים במיוחד לחגים ואירועים מיוחדים. הנה כיצד ניתן להכין אותה:
למתכון זה תצטרך:
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס רום
- 0.5 כוס שמן
- 1 כוס רסק תפוחים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת סוכר וניל
לרוטב הרום תצטרך:
- 0.5 כוס רום
- 0.5 כוס סוכר
- 1 כף חמאה.
הוספת המרכיבים תתבצע כך:
תחממו תנור ל-180 מעלות. טרפו את הביצים והסוכר, הוסיפו את השמן, את רסק התפוחים ואת הרום וערבבו היטב. תוסיפו את הקמח, את הקינמון, את אבקת הסודה לשתייה ואת אבקת הסוכר וניל ותערבבו עד שתקבלו בלילה אחידה. שפכו לתוך תבנית משומנת ואפו במשך 45 דקות. במקביל, הכינו את רוטב הרום: הביאו לרתיחה את הרום, הסוכר והחמאה עד שהסוכר נמס. כאשר העוגה מוכנה, שפכו את רוטב הרום על העוגה ותנו לה להתקרר לפני שאתם מגישים אותה. בתיאבון!