עוגת ז'נואז היא עוגה צרפתית קלאסית, מתוקה וקלילה, שמשמשת כבסיס לאינספור מתכונים של עוגות משוגעות. הנה איך אתה יכול להכין אותה בבית:
תצטרך את החומרים הבאים: 4 ביצים, 125 גרם סוכר, 125 גרם קמח חלבון, קליפת לימון אחת, רבע כוס שמן רגיל.
החממת התנור ל-180 מעלות ומניחים רצועת נייר גליל בתוך תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
מקציפים ביצים, סוכר וקליפת לימון במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד שהתערובת הופכת לקצף יציב ואווירי.
מניחים את הקמח בקערה ומניחים את הקצף של הביצים בעדינות מעל הקמח. ערבבו בעדינות עם מטרפה עד שהקמח משתלב לחלוטין.
מוסיפים את השמן ומערבבים שוב בעדינות.
מעבירים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך 25 דקות עד שהעוגה מוכנה (אפשר לבדוק עם קיסם או קיסם שהיא מוכנה).
אחרי שהוצאת את העוגה מהתנור, תן לה להתקרר לחלוטין לפני שאתה מוציא אותה מהתבנית.
עכשיו אתה יכול להוסיף כל תוספת שאתה אוהב: קרם, פירות, שוקולית, או כל דבר אחר שאתה רוצה.
תהליך ההכנה של עוגת ז'נואז יכול להיראות מסובך, אך עם קצת תרגול, הם יהפוכו לקלים וטבעיים. בהצלחה!