עוגת באטנברג היא עוגת בית מסורתית בריטית שהתפשטה ברחבי העולם. היא מכילה קיבובים משולשים משני סוגי בצק שונים, המחוברים במרציפן.
על מנת להכין אותה, נדרשות החומרים הבאים:
בצק וניל: 175 גרם חמאה, 175 גרם סוכר, 3 ביצים, 175 גרם קמח חצי כפית אבקת סודה לשתייה, חצי כפית אבקת סודה לשתייה, כפית אסנסיה של וניל.
בצק תות: אותם החומרים, אך רק רבע כפית אסנסיה של וניל, והוספת שלוש כפות תות.
למילוי: 100 גרם ריבת תות ו-225 גרם מרציפן.
תחילה, מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית.
במיקסר, מערבבים את החמאה והסוכר עד שהתערובת נהיה קלה וקצפתית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים את הקמח והאבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת.
מחצים את התערובת לשניים, מוסיפים את התות לחצי התערובת ואת האסנסיה של וניל לחצי השני.
מאפים את שני הבצקים למשך 25-30 דקות.
לאחר שהם מתקררים, משמירים אותם בריבת התות ומניחים את המרציפן מעל.
מרכיבים את העוגה כאשר כל פרוסה משולבת עם פרוסה של הצבע השני, ואז מניחים עוד שכבת מרציפן מלמעלה.
יצאה לכם עוגת באטנברג מושלמת!