עוגת קינואה היא עוגה בריאה, טעימה ומזינה שאפשר להכין בקלות בבית. הנה מתכון פשוט להכנתה:
אתם תצטרכו את החומרים הבאים: כוס קינואה, שני ביצים, חצי כוס שמן, כוס סוכר חום, חצי כוס קקאו, כף שקדים טחונים, כף קינמון, כף סודה לשתייה ומעט מלח.
הכנת העוגה מתחילה בשטיפה טובה של הקינואה ובישולה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. לאחר מכן, מניחים את הקינואה המבושלת בקערה ומוסיפים אליה את הביצים, השמן, הסוכר, הקקאו, השקדים, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב את החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
את התערובת מעבירים לתוך תבנית עגולה משומנת ומניחים אותה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על חום תחתון-עליון. מאפים את העוגה במשך 30 דקות או עד שקיסם שנדקר במרכז העוגה יוצא יובש.
לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים אותה להתקרר. יש לחכות שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שנותנים לה להתקרר במקרר, כדי שלא תתייבש. לאחר שהעוגה מתקררת, אפשר להגיש אותה לחתיכות ולהגיש.
עוגת קינואה היא עוגה מושלמת לאנשים שחרדים לשמירה על דיאטה בריאה, אך לא מוותרים על טעמים מעולים. מקווה שתהנו מהמתכון!