תינוקות מתחילים לפתח חוש הטעם כבר ברחם. כבר במהלך הריון התינוק מכיר את הטעמים של האם דרך השרירים. אחרי הלידה, חוש הטעם של התינוק מתפתח באופן מהיר.
בגיל שלושה חודשים, התינוק כבר מסוגל להתמודד עם ארבעה טעמים בסיסיים: מתוק, מר, מלוח וחמוץ. בחודשים הראשונים מושקעת תשומת לב רבה למתק. טעמים אחרים, כמו מר או חמוץ, מתמטטים כדי להסיט את התינוק ממזון מזיק.
כאשר משנים את התזונה של התינוק, חשוב להציג לתינוק טעמים ומרקמים שונים באופן הדרגתי. זה מסייע להתרגלות לטעמים חדשים ולמניעת הבעיות עם האכילה בעתיד.
באופן כללי, חשוב לזכור שהתינוק הוא יצור מורגש שמתמודד עם חוויות חדשות רבות, ואין צורך להילחץ אם הוא לא מקבל את האוכל כמו שנקווה. חשוב להימנע מלהכניס לחץ, ולהציג לו את המזון בצורה חיובית.