חוש הטעם של תינוקות מתפתח ממוקדם, כבר בחודש הראשון לחייו. הם מסוגלים להפריד בין טעמים מתוקים, מלוחים, חמוצים ומרירים. יתרה מכך, תינוקות מעדיפים טעמים מתוקים על פני טעמים אחרים.
הכנסת טעמים שונים לתפריט של התינוק מתחילה בעיקר כאשר הוא מתחיל לאכול מזון מוצק. זה בדרך כלל קורה בגיל שלושה עד שישה חודשים.
טעמים שונים יכולים להקנות לילד הרגלים טובות של תזונה מאז גיל צעיר, כך שמומלץ להציג לפני התינוק מגוון רחב של טעמים ומרקמים.
מומלץ להתחיל עם מזונות מועכים כמו תפוחים או בננות מועכים, לאט לאט ניתן להכניס ירקות ולאחר מכן בשרים ודגים.
חשוב לזכור שכל תינוק הוא שונה ויש להכיר בו את הטעמים השונים בקצב שהוא מרגיש בנוח עם.