חוש הטעם של תינוקות חדשים לדיור מפתח באופן מהיר מאוד, והם מסוגלים להבחין בין טעמים שונים ממוקדם מאוד בחיים. הם מעדיפים טעמים מתוקים ומרים פחות, אך כל מה שהם טועמים משפיע על ההעדפות שלהם בהמשך.
ההשפעה הראשונה של חוש הטעם מגיעה מהחלב שהם שותים - חלב אם טעים שונה מלחלב תרכובת.
בהמשך, כאשר מתחילים להציג להם אוכל מוצק, חשוב להציג מגוון רחב של טעמים ומרקמים. אף על פי שתינוקות עשויים להתנגד לטעמים חדשים בהתחלה, חשוב להמשיך ולהציג להם את אותם המזונות שוב ושוב.
זה יכול לעזור להם להתרגל לטעמים השונים ולהתפתח להם דיאטה מאוזנת ומגוונת בהמשך.