ניהול אלרגיות ורגישויות מזון של ילדים קטנים יכול להיות מאתגר, אך ישנן אסטרטגיות שיכולות לסייע:
1. זיהוי האלרגן: השלב הראשון הוא לזהות את המזון שגורם לתגובה אלרגית.
2. הימנעות מהאלרגן: לאחר שזיהית את האלרגן, אתה יכול להתחיל להימנע ממנו.
3. ייעוץ עם דיאטנאי: דיאטנאי יכול לעזור להרכיב תפריט שמתחשב בצרכים התזונתיים של הילד ומניח את האלרגן.
4. השקת מזונות חדשים באופן ממונע: אל תשקה כמה מזונות חדשים בו זמנית, כך שאתה תוכל לזהות אם מזון מסוים גורם לתגובה אלרגית.
5. כתיבת יומן מזון: תיעוד מה הילד אוכל ואת תגובתו למזון יכול לעזור לזהות דפוסים ואלרגנים פוטנציאליים.
מעבר לכך, יש לעקוב אחרי המלצות הרופא.