המצרכים:
לבסיס: 250 גרם ביסקוויט פתי בר, 100 גרם חמאה.
למילוי: 500 גרם גבינה לבנה 5%, 200 גרם גבינת שמנת, 3 ביצים, כוס סוכר, 1.5 כפות קמח, קליפת לימון מרוסקת, 1 כפית תמצית וניל.
לתוספת: 200 גרם שוקולית חלב.
אופן ההכנה:
שמים את הביסקוויטים בקערה ומוסיפים את החמאה שהומסה, מערבבים היטב עד שהתערובת מתקבלת אחידה. מניחים את התערובת בתוך תבנית עגוגה, ומהדקים היטב עד שמתקבל שכבה אחידה ומוצקה. מעבירים את התבנית למקרר למשך שעה.
בינתיים, מעבירים את כל מצרכי המילוי לקערה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקרר ומוסיפים את תערובת הגבינה. מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים למשך שעה ורבע.
מניחים שוקולית חלב מרוסקת על גבי העוגה, ומחזירים לתנור למשך 10 דקות. מניחים אף על פי כך את העוגה להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
בתיאבון!