להלן מתכון לעוגת תפוחים פשוטה וטעימה:
החומרים שתצטרך הם:
1. 3 תפוחים בינוניים
2. 2 כוסות קמח
3. כוס סוכר
4. 1 כוס שמן
5. 4 ביצים
6. כף קינמון
7. כף סודה לשתייה
8. קליפת לימון אחת.
הוראות ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. קלפים את התפוחים וקורצים אותם, לאחר מכן קוצצים אותם לקוביות קטנות.
3. מניחים את התפוחים בקערה ומוסיפים אליהם את הסוכר והקינמון, מערבבים היטב.
4. בקערה אחרת, מערבבים את הקמח והסודה לשתייה.
5. מוסיפים את השמן לתפוחים ומערבבים.
6. מוסיפים את הביצים השלמות, אחת אחת, מערבבים בין כל ביצה.
7. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת התפוחים, מערבבים היטב.
8. שמים את התערובת בתוך תבנית משומנת ומניחים אותה בתנור למשך כ-45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה להתקרר לפני ההגשה.
בתיאבון!